Tyxo... Вашия брояч иска да ви каже нещо!

За 90% от уебмастерите/блогарите уникалните посещения са най-важни... (за това няма да споря) не трябва да забравяме обаче и за Pageviews, Импресиите, Презарежданията. Напоследък повечето сайтове/блогове се създават с комерсиална цел за това спомага и Svejo.net както и останалите Социални Мрежи от този тип. ...влизаш във някакъв блог и какво виждаш има 2 поста на къст, но за сметка на това няма празно място да щракнеш с мишката от рекламни банери...
Та както казах 90% от уебмастерите/блогарите гледат само уникалните посещения. По презарежданията може да разбереш дали твоя сайт е с интересно съдържание, дали е добре оформен графически(моя блог в момента е много грозен но работя върху фейс лифтинг на графичния дизаин(това днес го прочетох, но не се сещам в кой сайт), дали има добра навигация, добре ли са подредени нещатаи, дали посетителя го е харесал.

Да си представим действията на един средно статистически посетител ;))) когато влезе във вашия сайт/блог първо го оглежда... ако хареса съдържанието, разглежда още 1, 2 материала за да види има ли нещо друго интересно след това оглежда рекламите или някоя му прави впечетление и той се зачита в сменящите се картинки натиска по банера и хоп вие отбелязвате гол ;) ....когато влезе не натиска веднага върху вашия банер или по сложно казано върху рекламното ви поле.

Ако уникалните посещения и презарежданията на вашия сайт са почти еднакъв брой или разликата в стойностите им е малка.. трябва да запретнете ръкави и да промените нещо.

Първия Български Бутон за споделяне

Posted in Етикети: Публикувано от Vasil в 5:45  

1 коментара:

  1. Анонимен Says:

    на пазара има место за вси4ки БТК е супер и съм му благодарен за интернет връзката
    МТел са много жадни