За вас е поредния ден, в който си пращате sms-чета... говорите си с приятел/ка с безплатните ви минути, ровите се в мобилния интернет, говорите за 1 стотинка в мрежата на Loop, но навън се води ежедневна война между Mtel Globul BTK и Vivatel

До момента съм на мнение, че Mtel е на върха, но това не я спира да се бори за да остане на него. Ако някой е чел публикацията ми за законите на маркетинга ще разберете защо тя е най-популярня... Има най-добрите услуги.... дрън дрън просто беще ПЪРВА.

До момента Mtel нанесе 2 умопомрачителни удара върху Globul и BTK. Според мен направо разби BTk от всякаде. И така какво имам предвит

1-удар с рекламата на Mtel Homebox тотално срина имиджа на BTk относно стационарните телефони... не, че той е много добър, но срина и малкото, което беше останало.

Просто Великолепен маркетингов ход. Mtel Трабва да позлатят човека, който е измислил рекламата с лелката която пуска стационарни телефони!!!

Първи ход

Втори ход


Със втората реклама тотално се изкефих.. просто лелката е ужасна. Най-любимата ми част е когато ползват slow motion (забавяне) по време на удара в стената

Стоп кадър
Можеш ли да забравиш тази физиономия! ;) направо ме съсипва. Евала на автора на рекламата предполагам, че взима добри пари.

2рия удар на Mtel - След излизането на новата предплатена услуга Frogmobile (дело на Globul или ползваща само мрежата й, не съм много на ясно) Mtel не се забави дълго и отвърна на удара както трябва(с рекламата с Део).



Колко по-ясно да го кажат "Защо да говориш с жаба след като с новата Prima имаш до 150 безплатни минути към петима твои приятели и говориш само за 0.33 стотинки на минута към всички мрежи" - за тези които незнаят Frogmobile твърди, че е най-ефтината предплатена услуга само 0.14 стотинки на минута разговор в мрежата и 0.34 стотинки с всички мрежи. Mtel опровергаха това като пуснаха новата прима с 0.33 стотинки разговори към всички мрежи... 1 стотинка, но вече Frogmobile не могат да го трабят като факт!

Някой от вас да е вижал скоро реклама на Frogmobile по телевизията? Няма да отговарям на този въпрос.




Последните две реклами на Globul имам чувството, че са опправени към Mtel, ако не е така още по лошо. Mtel ги мачка, а те стоят и гледат.





За първата реклама съм обеден, че е насочена към Mtel. Просто като чух негативите, които изреди Слави... веднага в главата ми изплува "Mtel"

Не трябва да е така... Трябва по слабите (Globul, BTk, Vivatel постоянно да са на щрек, да търсят слабите места на този който стои на първо място и постянно да ги показват) Това е единствения начин да спечелят ако не цялата война поне няколко битки.

За тези, които си мислят гледай го тоя има слабост към Mtel и к'ви ги дрънка ще заявя не нямам пристрастие към нито една от споменатите компании. Просто се опитвам да бъда обективен. Все пак към която и да си на края на месеца пак си плащаш сметката нали ;))) дали ще я хвалиш или не е без значение.

P.S. Все пак ако някой от борда на директорите на Mtel прочете тази публикация, пия наторален сок Qeens Банан ;) и имам нужда от от нов телефон и една златна или платинена Mtel сим карта ;)))))



Първия Български Бутон за споделяне

Posted in Етикети: , Публикувано от Vasil в 9:15  

15 коментара:

  1. VP Says:

    Освен това се нуждаеш от нова клавиатура и малко уроци по правопис, че гледам си позабравил как се пише...
    Иначе браво за статията! Добре си се сетил ;) И наистина Мтел направиха удар под пояса с рекламата с жабата :D

  2. Анонимен Says:

    Тая жаба беше тъпа измишлютина от Глобул. Мтел винаги ще ги пречупват, защото са най-добри и най-дълго време на пазара.

  3. Vasil Says:

    Вальо много си прав ;))) имам извинение и за двете... клавиатурата като си купих нов компютър преди година (вече ъпгрейда е безмислен!) и ми дадоха безплатна клавиатура (мултимедийна) на която някои копчета като задържиш шифт и не работят главните букви. А правописа ми се прецака още в кодините когато прекарвах по 2-3 часа на ден в mIRC (от 3 години не съм се канектвал там дори нямам mIRC на PC-то)

  4. voxy Says:

    прекалено голям фен си на MTel, едната добра реклама не значи, че някой е счупил разбил или размазал друг, също кой ползва още предплатени услуги бе пич???

  5. Vasil Says:

    Предплатените услуги да кажем са 10%(въпреки, че процента ми се вижда малък поне 20-30 са) от всички които ползват телефони. Mtel последно 4,000,000 абоната ли казаха, че имат? несъм сигорен в цифрата но са някаде толкова +/- 1 милион ;))) са около 400,000 да ти кажа това са си бая клиенти за предплатена услуга от които съмнява ме, че някой ще се откаже. А до колкото за това, че е добра реклама... огледай се рекламата е на всякаде ;) и най-смотания продукт с добра реклама би се купувал повече от по-добър с смотана реклама... ще сравня два продукта в мой по-следващ още не написан пост и ще видиш че рекламата не е просто добра реклама ;))) тя продава! и съсипва конкуренцията!

  6. Анонимен Says:

    Василе, предлагам ти с парите, които евентуално би получил от Мтел, да се запишеш на един курс по българска граматика! Ще ти бъде от полза, вярвай ми!

  7. RoujkaBG Says:

    Баси тъпите реклами.А аз си мислех, че никой не им обръща внимание. Специално сменям канала секи път, когато се издуе някоя реклама и побеснявам, когато се случи на всички канали по едно и също време да вървят канали, но...и това е ясно защо е така.

    Отегченият зрител като мен щракайки в търсене на канал, където няма реклами минава през всичките и така си изпълняват договорите :)

  8. RoujkaBG Says:

    Извинявайте, не вървят канали, а реклами...Пък тия от Мтел са такива мошеници, че не ги обаждай никъде.

    Дано ти прочетат блога и ти дадат каквото ти трябва, няма лошо. Ще има поне един доволен от Мтел :)

    Хубавата стока не се нуждае от реклама,а и на реклами не вярвам.

  9. Администратор Says:

    Василчо! Поне си прочети текстовете, преди да ги публикуваш! Ако на тебе не ти се чете, защо искаш от останалите да го правят!? Избери едно от двете: или ще се четеш, или ще те четат! трети вариант няма.

  10. Анонимен Says:

    абе те ако става на въпрос всички са един дол дренки.но гадното е че МТЛ не правят нищо за лоялните си клиенти които са на пове4е от 5 год.

  11. Анонимен Says:

    наистина имаш нужда да си преглеждаш писанията, защото е много неприятно да четеш някой, който не може да пише :)

  12. Анонимен Says:

    В България през 2008 г.се харчат за реклама 150 млн.евро.60 млн.евро отивaт в бТВ.А този галош определено нищо не разбира от маркетинг,да не говорим и за една от неговите функции-рекламата.Но "знаещи" много има в България,за това сме и на този хал.

  13. Vasil Says:

    някои хора като споменат 2-3 цифри и се мислят за големи ;) също така и е много лесно под прикритието на анонимноста

  14. Анонимен Says:

    Не искам да навлизам в моралната страна (доколкото има;) на маркетинга, но дори и в Америка, където е (или поне доскоро беше) разрешено директното сравнение на марки в реклами, не съм виждал толкова отрицателни реклами. Тук визирам и Мтел, и Глобул.
    И все пак най-добрата преносна (с най-добро качество на звука и най-надеждна) си остава кабелът. Колкото и сме вманиачени на тема мобилност не забравяйте за електромагнитните лъчения;)

    Пък и наистина печалбите от потребители, които ползват предплатени услуги са малки...

  15. Unknown Says:

    Mislia si, che e hubavo da ima tri Mobilni kompanii. Mislia, che ako nimashe tri cenite shtiaha da sa mnogo naduti. Vseki si ima polojitelni i otricatelni strani. Tova e Pazarna ikonomia i konkurencia, a ne altruistichno povedenie. Spored men uslugata za Business grupi v Mtel e mnogo udobna, izgodna i dobra. I mislia, che ne triabva da se govori koi kogo smachkal s reklami ot Mobilnite operatori, a da se radvame che gi ima. I dano da imat djentulmensko povedenie edni kum drugi. Zashtoto i v busines otnosheniata i konkurenciata ima korektnost.