Забелязвам, че в рекламите вече е модерно да се използват за рекламни лица животни.. или 3D герои. До момента в България съществуват 5 такива. Не може да останем на страна от множеството
реклами с животни и анимационни герои, които правят
чуждестранните фирми. Все пак никой не би си помислил, че животно или анимационен герой би го измамил. Докато като види човек винаги си мисли, че има нещо гнило. Примери за това са мармотите, които увиват шоколада в станиол, лисицата от рекламата за перилни препарати, която ни учи как да пестим парите си, бобъра с светещите зъби, който ни казва как и нашите да станат такива и редица други примери.



Златната рибка, която изпълнява желания или Рибокът (както самите създатели го наричат) е триизмерен анимационен герой, какъвто за пръв път се създава от изцяло български екип. Екипът, който е реализирал проекта е Рекламна агенция Lowe Swing Communications, анимация – студио Cinemotion с автор на рибока Виктор Тричков, продуценти MVM International с режисьор на клипа Ивайло Минов и автор на музиката Кирил Добрев (студио Sound project).

Момчетата са свършили страхотна работа. Браво!




Верига магазини Германос например използва куче. Героя се казва Куки. Все пак е най-добрия приятел на човека. Предполага се, че то няма да ни излъже. Естествено винаги изка "РАЗХОДКА", но този път не до близката градинка, а до прага на магазини Германос ;) доста добра идея. Кучето е символ на доверието. Както лисицата например на хитрините, а вълка на глупоста.





Това е символът на хипермаркети Технополис. Името му е Знайко и е избрано с двумесечен конкурс. През двата месеца са преложени 80 000 имена. Голямата награда за човека измислил името беше ваучер за покупка от Технополис на стойност 3000лв. Избраното име - Знайко - е предложено от 260 участника в конкурса. Сред най-често предлаганите имена са Поли, Техно, Роби, Сръчко и др. Няма да скрия от вас, че това роботче нещо ми лази по нервите (незнам дали това явление е само при мен). Някак си ме дразни. Не мога да установя защо, но всеки път като го видя и се сещам, че името му е "Знайко" и нещо ми става... не го понасям.




Рекламния герой на Office 1 Superstore. Това е единицата, която фактически не е номер 1.









Не крийте кой е вашия любимец!

Първия Български Бутон за споделяне

Posted in Етикети: Публикувано от Vasil в 9:14