Цигарите - От какво ви лишават?

(петък, 16 май 2008 г.)

На цигарите има предопредителни надписи от рода "Пушенето вреди сериозно на Вас и на другите около Вас". Като гледам надписи от този тип не влиаят на пушачите. Според мен трябва да се заместят с надписи от рода "Пушенето вреди сериозно на вашия бюджет"

Ако разделим пушачите на два типа 1. Пушачи и 2. Големи Пушачи. Един от типа Пушачи пиши средно 1 кутия на ден, тогава може да направим простата сметка при средна цена на цигарите 2.60

30 дни х 2.60 лв. = 78 лв. За 3 години изпуишвате 2808 лв.

За Големите Пушачи може да направим същата сметка. Ще приемем, че те пушат средно 2 кутии на ден

30 дни х ( 2х2.60 лв. ) = 156 лв. За 3 години изпушвате 5616 лв.

Ще разгледам втория тип 1. Пушачи, като си мисля, че пушачите от тип 2. Големи Пушачи са повече. С тези разходи на месец за три години парите са 2808 лв, така че може спокойно да вземете един потребителски кредит за около 2300 лв, който спокойно да изплащате през трите години, които няма да пушите по 78 лв на месец. Представете си какво може да си купите с тези пари - глезотииките, които винаги сте искали да имате. Всеки си вика - "Ако спра да пуша парите ще утидат другаде и пак няма да ги забележа" - Ми направете го така, че да се видят каде са утишли парите и всеки път да си викате ето спрях да пуша и поради тази причина имам тези, тези и тези неща. Това ще ви спре да почнете отначало. Ето какво бих си купил аз ако пушех.

1. 32'' LCD телевизор Panasonic - 1100 лв.

2. Самобръсначка - Philips BodyGroom - 85 лв.

3. Sony Мини Система с 3 дисков чейнджър - 499 лв.

4. ASUS EEE PC 4G - мини лаптоп 589 лв


Всичко = 2273 лв.

Имайте предвит, че тези неща: Първо не изчезват след 3 години (защото от цигарите нищо не остава освен болести). Второ не вредят на вашето здраве. Трето това са удобства които ще предадът уют на вашия дом и ще направят ежедневието ви доста по приятно.

Бих ви препоръчал сега всеки от вас да седне някаде удобно с лист и химикал, да сметне колко и какви цигари пуши през целия месец, да сметне разходите за 3 години, да прецени какъф кредит може да вземе за толкова време, да направи своя списък с глезотиики (може да са и неща от които наистина има нужда и е отлагал купуването й от много време поради липса на парични средсва) и да прецени заслужава ли си да се лишава от толкова неща заради 15 минутно удоволствие, което на всичко отгоре дори вреди на здравето му и на околните около него, но да забравим околните тъй като в България никой не мисли за тях, нека да помисли за вредите които понася неговото здраве. Нека си направи сметка как би се чувствал по-добре с нещата от списъка му или с начина си на живот който води в момента.

Малко видео





Може да пуснете вашия списък като коментар

Първия Български Бутон за споделяне

Posted in Етикети: Публикувано от Vasil в 12:30  

2 коментара:

  1. Анонимен Says:

    според мен цената не е фактор когато човек се опитва да се откаже от цигарите. Аз например искам да ги спра но не мога , защото си пзинавам , че съм сериозно прострастен.

  2. Анонимен Says:

    динко един съвет , незнам дали ще ти помогне ,помисли така , какво искам да постигна в живота си , зашо пуша ? запитай се , не спирай цигарите наведнъж намалявай ги всеки ден колко можеж , опитай да изпиташ щастие в живота без помоща на цигарите , можеж да се забавляваш вместо да пушиш , цената наистина не е фактор но и тя е част от целта , отговор на въпроса на самата тема - лишават ни от живота затова опитай да живееш на високи обороти а не да приемеш че трябва да пушиш ,ти избираш дали да пушиш или не , когато много ти се прииска да пушиш направи нещо забавно примерно отиди да тичаш или да се забавляваш с твои приятели които по - добре да не са пушачи защото ще те отклоняват и така ще жадуваш за цигарите , запомни твой избор , не на тялото , а твой .пасивният човек е приел че цигарите са живота
    не приемай живота като даденост ,а начин за забавление