Не се шегувам ;) Може да го направите дори и без

Какво ти трябва за да имаш такъв сайт:
1. Domain Name - www.tvoetoime.com .net .org .bg .info и други.
2. Уеб Хосинг - Уебхостинга е най-големия проблем, ако може да се каже, че вече е проблем въобще ;) - Хостинга трябва да поддържа PHP и MySQL да е с поне 200-250 mb дисково пространство и без ограничения в квотата на MySQL базата данни. Пример: ако дисковото ти пространство е 250mb и сайта ти заема 50mb - MySQL базата данни да може да порастне до 200mb - това е без ограничения. Има и други неща, но за начинаещите те не са толкова важни. Също така хубаво е месечния трафик да е поне 10gb не, че още в началото ще може да бъде използван, но евентоално ако сайта ви се развие добре да не трябва да го местите на друг хостинг.
3. Как мога да сам направя толкова сложен сайт?

Ето как ще решим тези два проблема с минимални разходи ако искате дори без никакви разходи:
1. Въпроса с Domain Name-а ако искате вашия сайт да изглежда малко по-професионално може да си купите супер ефтин домейн от Goddady.com кадето един www.tvoetoime.info струва 2 долара и 99 цента може да платите чрез дебитна карта Visa Electron или с Paypal.com. Намерих и купони за намаление:
OYH3 - $2.50 off / $7.45 any .COM (renewals too... just used it)
BTPS7
- 20% any order of $50 or more
OYH1
- 10% off whatever
OYH2
- $5 off a $30 purchase
BTPS4
- 10% off anything
chill1
- 10% off
chill2 - $5 off $30
chill3
- $7.45 .coms
hash1 - 10% off
hash2
- $5 off $30
hash3 - $7.45 .com registration
gdd1101c
- 10% off any order of $40 or more

Тези купони са за 2008 година. Днес лично използвах купона OYH3 с който ми беше направена отстъпка за .com домейн от 10 долара на 7.45 долара

Ако не ти се дават и $2.99 може да си регистрираш бесплатен домейн от рода www.tvoetoime.co.cc от co.cc или www.tvoetoime.tk от dot.tk или пък www.tvoetoime.co.nr от freedomain.co.nr

2. Въпроса с хостинга - от хостинга произлизат главните разходи по един уебсайт вече в интернет пространството е претъпкано то сайтове предлагащи безплатен такъв. Ето директория с безплатни хостинги изберете си един и се регистрирайте безплатно. След като си направите регистрация просто трябва да отидете в Goddady.com и да насочите домейна си към хоста, в който сте се регистрирали. Това става като промените Name Server-ите на домейна - трябва да сложите нейм сървърите на хоста, в който сте се регистрирал и да изчакате 24 часа всичко да сработи.

3. Въпроса със скрипта - не може да откриеш топлата вода след като някой вече го е направил. Ето от каде може да си дръпнеш такъв PHP скрипт - Pligg.com - той е напълно безплатен!. Ето и демо на скрипта. Доста прилича на Dao.bg Dobavi.com Web-bg.com и Pipe.bg нали? Много странно ;)

Дано съм отворил на някой очите.

Айде успех!

Първия Български Бутон за споделяне

Posted in Етикети: , , Публикувано от Vasil в 4:02  

4 коментара:

  1. MARFI Says:

    Нали знаеш, че всичко едва започва със инсталирането на скрипта...

  2. Vasil Says:

    е аз казвам как да се започне ;) не обещавам на никой да му правя и поддържам сайта

  3. Анонимен Says:

    И естествено не забравяите че този скрипт е пълен с бъгове, което за начинаещи и не добре запознати с програмирането може да се окаже голяма пречка. :)

  4. ninjazmeq Says:

    аз не мога да си изтегля скрипта.Ще съм благодарен някой ако ми го прати на ninjazmeq1@abv.bg или ми обясни как да го изтегля